Aanvullende roosters

Wij zorgen het hele jaar door voor rust, zekerheid en stabiliteit bij al uw roosters.

Aanvullende roosters nodig

Een schooljaar bestaat uit meer dan alleen jaar- en dagroostering. Bij Anna Ontzorgt helpen wij u graag met het maken van deze aanvullende roosters. Denk hierbij aan: examenroosters, toetsroosters, surveillantenroosters, vervangingsroosters en periode roosters. Uw schoolbeleid is van grote invloed op deze roosters, daarom ontdekken wij graag samen met u welke ondersteuning u nodig heeft. 

Deze aanvullende roosters zijn vaak extra belasting voor uw team. Ze komen bovenop de dagelijkse taken voor de dagroostering en het maken van het jaarrooster voor het volgende schooljaar. U kunt uw team ontlasten door het maken van deze roosters uit te besteden. Zo kan uw roostermaker zich focussen op de dagelijkse werkzaamheden.

Hoe gaan wij te werk

Een goed rooster dat past bij uw school is waar Anna Ontzorgt voor staat. Deze kwaliteit bereiken wij door het persoonlijke contact met de betrokkenen voorop te stellen en vanuit de behoeftes te werken naar het beste rooster voor uw beleid. Geen zorgen meer over deze aanvullende roosters, waardoor u meer tijd heeft voor het onderwijs zelf.  

Wanneer u met een aanvraag bij ons komt gaan wij met u in gesprek. Samen kijken wij bij welke roostering wij u kunnen ondersteunen. De roostermaker die aan uw school gekoppeld wordt zal bij u langskomen om uw school goed te leren kennen. Zo zorgen wij ervoor dat de roosters passen bij uw school en uw onderwijs. 

Wij kunnen u onder andere ondersteunen bij uw:

Examenroosters

Voor eindexamens is een apart rooster nodig, overzichtelijk voor leerlingen en surveillant.

Toetsweekroosters

Voor een toetsweek delen we per dag de toetsen in. Daarbij maken we een surveillantenrooster, en gebruiken de beschikbare lokalen optimaal.

Surveillantenroosters

We zorgen voor een overzichtelijk rooster zodat duidelijk is welke docenten bij welke toetsen moeten surveilleren.

Vervangingsroosters

Een vervangingsrooster zorgt voor zekerheid. Wanneer een docent of surveillant uitvalt, is er een invaller ingeroosterd.

Periode roosters

Per nieuwe periode inventariseren wij wat er gewijzigd moet worden. Daarmee wordt het basisrooster goed onderhouden, zodat dit iedere periode up to date blijft.

Projectweekroosters

Wanneer er een bijzondere week gepland is, met activiteiten of excursies, zorgen we voor voorbereiding in het rooster, en maken we aanpassingen waar nodig.

De voordelen van Anna Ontzorgt

Vanuit ons centrale roosterbureau kunnen wij naast de jaarroostering en dagroostering ook aanvullende roosters volledig voor u verzorgen. Ook wanneer u plotseling behoefte aan een aanvullend rooster, kan Anna Ontzorgt u ondersteunen. Omdat onze roostermakers op een centrale locatie zitten kunnen wij zeer efficiënt werken en u tijd en kosten besparen, zonder op kwaliteit in te hoeven leveren. Wij gaan zorgvuldig en gestructureerd te werk met de gegevens van uw school zodat de kennis altijd beschikbaar blijft. Zo kunnen wij continuïteit en kwaliteit waarborgen wanneer wij uw roosters verzorgen. Bij behoefte aan tijdelijke ondersteuning zorgen wij voor een goede overdracht naar uw nieuwe of terugkerende roostermaker. 

Anna Ontzorgt is onderdeel van Omix Beter Onderwijs. Dit resulteert in een groot netwerk waarin wederzijdse kennisdeling wordt gestimuleerd. Mede hierdoor blijven wij op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en waarborgen wij een goed rooster. Naast deze kennisdeling heeft dit netwerk als voordeel dat Anna Ontzorgt met u mee kan denken bij de (her)inrichting van uw roosterprocessen, bijvoorbeeld wanneer de situatie van uw school veranderd en u behoefte heeft aan een (tijdelijke) roostermaker op locatie.

Wilt u meer weten, of onze hulp inschakelen bel naar 085 0220 778 
of neem direct contact met ons op via de mail.

Marjoleine Donkersteeg